maanantai 14. huhtikuuta 2014

SORMET JA VARPAAT RISTIIN


Homoliitot jakavat mielipiteitä yhä edelleen

Sukupuolineutraali

Vanha testamentti, Kolmas Mooseksen kirja 18:22: ”Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä sen on kauhistuttava teko.”

                      Tahdon2013 kansalaisaloitekampanja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta keräsi viime vuoden aikana kokonaisuudessaan 166 851 ääntä. Vaikka lakialoite hylättiin vuosi sitten lakivaliokunnassa niukin äänin, on se edelleen ajankohtainen. Vuoden 2014 alkupuolella aloite otettiin jälleen eduskunnan käsittelyyn, josta se myöhemmin siirtyy uudelleen lähetekeskustelun siivittämänä valiokunnan käsiteltäväksi. 


Yllä ote yhdestä tekemästäni ennakkotehtävästä, jonka aiheena oli suvaitsevaisuus. Artikkelia en valitettavasti voi kokonaisuudessaan julkaista haastattelemiani ajatellen. Näkökulman rajaus oli miltei heti selvä itselleni, mikä olisikaan ajankohtaisempaa kuin tasa-arvoisen avioliittolain käsitteleminen. Alun sitaatista huolimatta olen kuitenkin vahvasti lain puolesta. Lainaus siis sallittakoon, juttukokonaisuus kun tuli muutenkin toteuttaa mahdollisimman objektiivisesti. 

Tarkoituksena oli oikeastaan tulla vain kertomaan, että kävin tänään postittamassa ison kirjekuorellisen ennakkotehtäviä, enkä voisi olla onnellisempi asian tiimoilta. En voisi olla tyytyväisempi omaan työpanokseeni, ja seuraavat viikot voinkin vain pitää kaikki sormet ristissä ja toivoa parasta. Haluan ehdottomasti huikata valtavat kiitokset tukijoukoille, jotka jaksoivat tsempata, antaa vinkkejä ja ennen kaikkea aikaansa. Ihan huikeaa. ♥


Kuvat: Laura Saarnio

2 kommenttia: