keskiviikko 7. toukokuuta 2014

TRADITIONAL POLISH FOOD



Klassinen, Ukrainasta muualle Eurooppaan levinnyt punajuurikeitto, eli puolalaisittain barszcz. Puolassa ja meillä kotonakin keitto tarjoillaan usein erilaisten tortelliinien kera.

A very classic, Ukrainian origin beetroot soup, known as barszcz in Poland. Often served with tortellinis at least in Poland and in our home.  


 Lihalla täytetyt kroketit ja lautasellinen erilaisia salaatteja. Ainakin meillä kotona kroketit valmistetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan valmiista letuista ja täytteestä. Täyte voi sisältää esimerkiksi jauhelihaa, riisiä, herneitä ja maissia. Lisäkkeeksi voi tilata tavan mukaan lautasellisen salaatteja.

Meat filled croquettes and a plate with different salads. At least in our home croquettes are made of crepes and the filling. The filling can for example include minced meat, rice, peas and corn. In Poland you can order a selection of different salads to go with it.


 Täytetyt letut valkoisella juustolla ja hedelmillä. Ehdottoman herkullinen ruokalaji, myös muita täytteitä on saatavilla.

Filled crepes with white cheese and fruits. An absolutely delicious meal, different fillings are also available.


Todella perinteikäs puolalainen herkku, lampaanmaidosta valmistettu juusto, Oscypek. Voidaan tarjoilla niin kylmänä kuin lämpimänäkin.

A very traditional polish delicacy, cheese made of sheep milk, Oscypek. Can be served cold or warm.


Teetä, litroittain teetä. En edes tiedä kummat ovat pahempia, puolalaiset vai englantilaiset. Aamulla, aamupäivällä, aina on hyvä aika kupilliselle teetä.

Tea, lots of tea. I don't even know who are worse, polish or english. In the morning, in the midday, it's always a good time for a cup of tee.


Yritin keksiä jotain perinteikkäämpiä ja suositumpia puolalaisia jälkiruokia, mutten keksinyt muita. Joten, tässä vielä kertauksena. Juustokakku, sernik puolaksi, ei ole kovin makea leivos, mutta sitäkin vaarallisempi. Unikkokakku, puolalaisittain makowiec, ei sekään ole erityisen makea, eli pikkupaholainen sekin. 


 I try to think about a more traditional and popular polish desserts, but found none. So one more time, cheesecake and poppy seed roll. Cheesecake, sernik in polish, isn't very sweet, so it's hard to stop eating it. Poppy seed roll, also known as makowiec, is also a very dangerous pastry.


Vielä on joitakin ruokalajeja, jotka haluaisin esitellä teille. Kun palaamme huomenna Suomeen, mulla on vielä vähän vapaa-aikaa jäljellä. Olen päättänyt käyttää ainakin osan siitä viisaasti, joten ehkäpä palaan myöhemmin tähän aiheeseen muutamien reseptien kera. :)

There are still a couple of meals I want to introduce you to. When we fly back to Finland tomorrow, I still have some free time left. I decided to use at least some of that time wisely, so maybe I return to this theme someday later with some recipes. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti