sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

HEALTHY SNACKS


Lupailin muutama päivä takaperin postausta niistä terveellisimmistä vaihtoehdoista mitä ruokaan tulee. Itse en kuitenkaan ole näiden herkullisten, mutta samalla terveellisten herkkujen takana. Ystäväni Maija sen sijaan on taitava kehittelemään reseptejä, jotka eivät hyvistä ravintoarvoistaan huolimatta ole mauttomia. Päinvastoin.

Perinteisen pannukakun rakastajana yllä näkyvä kevyempi vaihtoehto tuli kuin tilauksesta. Lisäkkeeksi kelpaa kaikki marjoista ja hilloista rahkoihin. Reseptin herkkupannareiden tekoon löydät täältä.


Banaaniproteiinilettuja on näkynyt eri variaatioina lukuisissa blogeissa, mutta tämä on varmasti yksinkertaisimpia reseptejä mitä voi löytää. Itse teen lettuni kuitenkin ilman proteiinijauhoa, mutta se on helppo lisätä joukkoon. En millään löytänyt näiden virallista ohjetta, mutta tässä se on kaikessa helppoudessaan:

Superhelpot banaaniletut (n. 8 kpl)

1. Sekoita sauvasekottimella/blenderillä desi puurohiutaleita pieneksi puruksi.

2. Sekoita joukkoon banaani, kananmuna, sekä desi maitoa.

3. Kaada taikinaa pannulle sopivan kokoisiksi letuiksi (aina helpompi tehdä pieniä), ja käännä kun taikinaan alkaa muodostua ilmakuplia.

4. Asettele lautaselle, ja koristele esimerkiksi hedelmillä ja jogurtilla. 

Valmista ja superherkullista!


Ja tottakai smoothiet ovat yhä mun, kuten monen muunkin, kestosuosikkeja. Hyvän makuisia ja täyttäviä, joihin voi laittaa melkein mitä tahansa.

Toivottavasti saitte näistä resepteistä ja vinkeistä motivaatiota terveellisempään ruuanlaittoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti