perjantai 14. maaliskuuta 2014

VINKKEJÄ HYVINVOINTIIN



Perjantain kunniaksi haluan jakaa muutaman vinkin hyvinvointiin ja terveyteen liittyen, olkaa hyvät! :)


Urheilu

Olen kokenut tehokkaaksi tavaksi pukea urheiluvaatteet heti aamusta alkaen päälle treenipäivänä, erityisesti tällä hetkellä opiskellessani kotona. Näin takaan, että päivän urheilusuoritus tulee varmasti päivän mittaan hoidettua alta pois. Jos laiskuus kaikesta huolimatta iskee, niin voin taata, että huono omatunto tulee pahemman kerran mieleen kolkuttelemaan. Ennen nukkumaanmenoa ei nimittäin ole kauhean mieltä nostattavaa vaihtaa kuivista urheiluvaatteista suoraan yöasuun. Omalla kohdallani tämä niksi ainakin toimii, kannattaa siis edes kokeilla, jos on vähänkin treenimotivaatio hukassa! :)




Ruoka

Kaikkien viime vuosien terveys- ja ruokahössötyksien seurauksena on ollut välillä vaikeaa pitää oma pää kylmänä ja kuunnella omaa kroppaa ja tarpeita. Karppausbuumin ohella uusia ruokakehotuksia tulee joka puolelta hurjaa vauhtia. Omalla kohdallani etenkin hiilihydraattien syönti on ollut hyvinkin vaihtelevaa ja vaikeaa. Ahkera opiskelu ja lenkkeily on kuitenkin lisännyt energiantarvettani entisestään, joten riittävään hiilihydraattien saantiin on ollut pakko kiinnittää enemmän huomiota. Tähänkin toki pätee kehotus kaikkea kohtuudella. Itse pyrinkin syömään monipuolisesti ja vaihtelevasti kaikkia ruokaympyrän aineksia, myöskin niitä pahamaineisia hiilareita. Yritän kuitenkin välttää jämähtämistä vain tiettyihin ruokiin, mikä näkyy esimerkiksi vaihtelevina aamupalavaihtoehtoina.




Myös herkuttelu kuuluu omaan ruokaviikkooni, siitä en luopuisi en sitten millään. Herkkujakaan ei kuitenkaan tarvitse syödä päivittäin, ei välttämättä edes viikottain. Mikä vain kenellekin parhaiten sopii. Ja toki perinteisten, ja  niiden vähän epäterveellisempien reseptien ohelle on kehitelty lukuisia ravintorikkaampia vaihtoehtoja. Ja niitähän voi aina kehitellä eteenpäin oman mielen ja maun mukaan. Tähän aiheeseen liittyen voisinkin laittaa viikonlopun aikana postausta tulemaan. :)




Ruuasta puheen ollen, iltapala kutsuu. Rentouttavaa viikonloppua, eikä vähiten kaikille abeille. ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti